گرد و غبار، نفس ساکنان خراسان رضوی را سنگین می‌کند (۹ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای تصادف پسر نیکزاد از زبان رئیس منطقه سه پلیس راهور تهران آغاز غربالگری ۱۴۰۴ نوزادان در خراسان رضوی از شنبه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | آماده‌باش ۵۶ مرکز درمانی منتخب برای کودکان در استان دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی بیماری ام‌اس در کمین دختران و زنان جوان | چطور پیشگیری کنیم؟ همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری
سرخط خبرها

وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی

  • کد خبر: ۳۳۵۵۷۰
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۱
وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با اشاره به وجود بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ پزشک متخصص اطفال در کشور گفت: در صورت نبود برنامه‌ریزی مناسب برای افزایش اقبال پزشکان به رشته تخصصی کودکان، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با چالش‌هایی در ارائه خدمات پزشکی به کودکان مواجه خواهیم شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی ربانی، اظهار کرد: حدود ۷۳۰۰ پزشک متخصص کودکان در کشور داریم که بخش عمده آنها جوان هستند. چالش‌های اقتصادی و معیشتی این جوانان را دچار آسیب کرده و اقبال به این رشته بسیار کاهش یافته است. اگر دولت برنامه‌ریزی درستی نداشته باشد، در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با کمبود پزشک متخصص کودکان مواجه خواهیم شد و خدمات پزشکی مناسبی به کودکان ارائه نخواهد شد.

وی افزود: تعداد زیادی از پزشکان برای تأمین معیشت خود نیازمند بهبود شرایط تعرفه‌ای هستند و در نتیجه، در سال گذشته استقبال از رشته کودکان در دانشگاه‌ها به حدی کاهش یافته که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از ۶۰ نفر ظرفیت این رشته، تنها ۴ نفر وارد آن شده‌اند.

ربانی تأکید کرد: در ایران با کمبود پزشک مواجه نیستیم؛ چالش اصلی، موضوع ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است. در این زمینه، مشکلات معیشتی پزشکان باید مورد توجه قرار گیرد و بیمه‌ها باید پای کار بیایند تا مشکلات برطرف شده و تمایل پزشکان به ماندگاری در کشور افزایش یابد.

وی ادامه داد: تعرفه‌های پزشکی باید متناسب با تورم افزایش یابد و این افزایش هزینه‌ها را باید بیمه‌ها پرداخت کنند، نه مردم؛ اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاده است. نباید اجازه داد در حوزه پزشکی و ارائه خدمات آن نیز ناترازی ایجاد شود. دولت و مجلس باید در راستای حل این مشکلات تلاش کنند تا بیمه‌ها بتوانند تعرفه خدمات پزشکی را متناسب با افزایش هزینه‌های جاری پوشش دهند.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با هشدار نسبت به افزایش آمار مهاجرت پزشکان متخصص کودکان گفت: پزشکان بیشتر به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و کشور‌های اروپایی مهاجرت می‌کنند، در حالی که بسیاری از آنها تمایل دارند در کشور بمانند و به مردم خود خدمت کنند.

ربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ۴۰ درصد مرگ‌ومیر کودکان در چهار سال گذشته به علت حوادث رانندگی بوده است، به برگزاری پویش «نه به تصادف» اشاره و تصریح کرد: اگر بتوانیم در قالب این پویش آمار حوادث را کاهش دهیم، خدمت بزرگی به جامعه خواهد بود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که بخش مهمی از آنها کودکان هستند، خاطرنشان کرد: به‌عنوان یک انجمن مطالبه‌گر، از طریق آموزش و فرهنگ‌سازی و در تعامل با نهاد‌های مختلف تلاش داریم رانندگی ایمن را در جامعه ترویج دهیم تا مرگ کودکان بر اثر حوادث رانندگی کاهش یابد.

دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران ادامه داد: تمام مراکز استان‌ها و اغلب شهر‌ها ابزار‌های ارزیابی اختلالات پردازش حسی را در اختیار دارند که می‌تواند به تشخیص این اختلال کمک کند.

وی با تأکید بر اینکه همه ارکان اجتماعی در بروز تصادفات مؤثر هستند و کسی در این زمینه بی‌نقش نیست، گفت: آمار مرگ‌ومیر و آسیب‌های کودکان در تصادفات باید کاهش یابد و نگاه پیشگیرانه قدرتمندی ایجاد شود.

دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت رشته تخصصی کودکان بیان کرد: کشور‌ها به پزشکان متخصص کودکان نیاز دارند، زیرا این پزشکان به بهبود شاخص‌های حیاتی کمک می‌کنند. مرگ‌ومیر کودکان زیر یک سال و پنج سال توسط سازمان جهانی بهداشت رصد می‌شود و کشور‌ها بر اساس این شاخص‌ها ارزیابی می‌شوند. پزشکان کودکان در ارزیابی و مداخله زودهنگام نقش دارند و می‌توانند آینده جسمی کودکان را تضمین کنند. تنها رشته‌ای که طب آینده‌نگر محسوب می‌شود، طب کودکان است؛ بنابراین این رشته تخصصی اهمیت فراوانی دارد و باید پذیرش در آن از میان نخبگان صورت گیرد. اگر به فکر توسعه کشور هستیم، باید به جایگاه کودکان و سلامت آنان توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->